Rusko je odkázané na dovoz mäsa, ale chce ho obmedziť - Schlesingerová, Katarína
Priemerná spotreba mäsa v Rusku je nízka. Spotreba mäsa súvisí s úrovňou príjmov. Rusko je odkázané na dovoz mäsa, lebo nestačí pokryť spotrebu z vlastných zdrojov. Potreba zvýšiť vlastnú produkciu a dosiahnuť sebestačnosť. Ochrana domáceho trhu. Výroba základných druhov mäsa v Rusku. Dovoz základných druhov mäsa do Ruska.