Poľnohospodárstvo - Janků, Jana
Z obsahu: Pre poľnohospodárov kandidátskych krajín zostávajú kľúčovou témou priame platby. Výrobné kvóty výrazne ovplyvnia smerovanie slovenského poľnohospodárstva. Slovenskí farmári by mali vstupom krajiny do únie získať. Prvovýroba dosiahla vlani po jedenástich stratových rokoch zisk. Csaba Csaki: Spotrebitelia by nemali zabúdať, že podporu poľnohospodárstva platia z vlastného vrecka. Hygienické kritériá únie spĺňa len pätina potravinárskych firiem. Prostriedky zo SAPARDU majú slúžiť na modernizáciu, nie na rozširovanie výroby. Tokajská oblasť je len jedna, hoci v dvoch krajinách.