Výrazová sila obrazného pomenovania - Findra, Ján
Príbuznosť rečníckeho prejavu a básnického textu. Rečnícke prejavy sú v podstate vecné texty. Slová a slovné spojenia sa v nich využívajú v prvotnom význame. Tieto výrazové prostriedky a postupy sú aj nositeľmi emocionálno-estetického pôsobenia.