Mediácia má byť vítanou alternatívou - Sedlák, Miro
Charakteristika mediácie. Mediátor pomáha stranám v spore vyjednať urovnanie konfliktu. Ide o bežne praktizovanú formu mimosúdneho riešenia sporov predovšetkým v krajinách s anglosaským právnym poriadkom. Projekt sa realizuje na základe spolupráce medzi rezortom spravodlivosti V. Británie a MS SR. Snaha o zakotvenie mediácie do slovenskej legislatívy. Stredisko pre mediáciu.