Harry Max Markowitz - Chovancová, Božena
Harry Max Markowitz nositeľ Nobelovej ceny za ekonómiu v roku 1990. Prínos do ekonomickej teórie: kolektívne investovanie a teória portfólia. Najznámejšie práce H.M. Markovitza.