Požiadavky na zdravé životné prostredie - Fabiánová, Eleonóra
Päť základných podmienok, ktoré musí spĺňať zdravé životné prostredie podľa Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO) - čisté ovzdušie, pitná voda, bezpečné potraviny a ich dostatok, bývanie v mieri a v bezpečí, stabilné globálne ekosystémy vhodné pre život ľudí. Pohľad na stav týchto podmienok v SR.