Banky strednej a východnej Európy globálna recesia obišla - Kováčová, Jana
V západnej Európe výsledky bánk ovplyvňovala recesia, ale aktíva bánk krajín SVE rástli rýchlejšie ako ich inflácia či HDP. Predpoklad, že rast sa v najbližšej dobe nezastaví. Pozície bánk v Maďarsku. Potenciál rozvoja bankového sektora v strednej a východnej Európe (SVE). Kapitálovo najsilnejšie banky SVE.