Japonské bankovníctvo nespasili ani megafúzie - Kováčová, Jana
Japonsko v r. 2002 obsadilo prvých desať miest rebríčka najstratovejších bánk na svete. Veľké japonské banky sa zachránili pred bankrotom, či pádom pod hranicu kapitálovej primeranosti fúziami s konkurentmi. Drobné banky túto možnosť nemali. Vytvorenie krízového výboru na riešenie situácie. Neistá budúcnosť veľkých životných poisťovní.