Začíná boj o podobu světových účetních standardů - Mládek, Robert
Od roku 2005 budú musieť všetky firmy EÚ kótované na burze používať medzinárodné účtovné štandardy. Porovnanie štandardu IFRS (International Financial Reporting Standards, predtým známy ako IAS - International Accounting Standards) s americkým účtovným systémom US GAAP (US Generally Accepted Accounting Principles).