Prínos poľnohospodárskej vedy ku kvalite a k bezpečnosti potravín - Sommer, Alexander
Definovanie pojmu potravinová bezpečnosť. Zmeny požiadaviek konzumentov na potraviny. Budovanie výskumných inštitúcií v poľnohospodárstve. Obmedzené zdroje potravín. Zvyšovanie úžitkovosti hospodárskych zvierat. Základné práva spotrebiteľa na bezpečnosť potravín.