Zákon o rodičovskom príspevku zákon s komentárom - Kontšeková, Zuzana
Úplné znenie zákona NR SR 280/2002 Z.z. o rodičovskom príspevku s komentárom. Nový zákon o rodičovskom príspevku v plnej miere od 1.11.2002 nahrádza dvanásť rokov platný zákon č. 382/1990 Zb. o rodičovskom príspevku v znení neskorších predpisov. Rodičovský príspevok ako štátnu sociálnu dávku poskytuje štát rodičovi alebo osobe, ktorej dieťa je zverené do starostlivosti, na zabezpečenie osobnej a riadnej starostlivosti o dieťa do troch rokov veku.