Could social capital help Czech agriculture - Chloupková, Jarka
Úloha sociálneho kapitálu vo vzťahu k českému poľnohospodárskemu sektoru. Zoskupovaním a zosilňovaním súčasnej siete kontaktov môžu českí poľnohospodári zlepšiť svoju produktivitu i vlastnú prosperitu. Článok je uzavretý varovaním, že český štát nemôže priamo investovať do sociálneho kapitálu, môže však vytvárať potrebné právne a ekonomické prostredie, ktoré iniciuje formáciu sociálneho kapitálu.