Vývoj sociálních vztahů v transformovaném zemědělském družstvu - Kříž, Lukáš
Práca vychádza zo záujmu autorov o aktuálny stav a podobu života poľnohospodárskych družstiev. Z tohto dôvodu bol vykonaný výskum na objekte jedného poľnohospodárskeho družstva v stredných Čechách. Východiská, metodika a postup práce. Záujmové skupiny družstevníkov: Podľa vlastníctva pôdy. Podľa pracovného vzťahu. Podľa spôsobu získania vlastníckych podielov. Podľa trvania vzťahu k družstvu. Družstvo vlastníkov. Závery.