Profesionalizácia armády nie je len zrušenie základnej vojenskej služby - Sedlák, Miroslav
Financie, ktoré si vyžiada personálna reforma, profesionalizácia, armády SR. Profesionálna armáda by mala fungovať od r. 2006. Prebudovanie armádnych štruktúr. Zrušenie základnej vojenskej služby. Vybudovanie silnejšej armády. Motivácia - príspevok a bývanie. Zmeny v hodnostnej štruktúre ozbrojených síl SR. Náklady reformy ozbrojených síl.