Obyvateľstvo EÚ sa bojí rozšírenia - Schönwiesner, Roman
Obyvatelia členských krajín EÚ sa obávajú, že rozšírenie EÚ by mohlo vyvolať vážne deformácie trhu práce, zvýšenie nezamestnanosti v existujúcich členských krajinách. Nezáujem obyvateľov o vstup kandidátskych krajín, najmä bývalého socialistického bloku. Problematika migrácie. Masívny presun výroby do nových členských krajín nehrozí.