Európske spoločenstvo uhlia a ocele - Záborský, Ján
Z obsahu: Vypršala prvá európska integračná zmluva. Míľniky európskej integrácie. Európska únia prevzala podobu i obsah inštitúcií od ESUO. ESUO sa významne zaslúžilo o vznik jednotného trhu EÚ.