Obrazné pomenovania v rečníckom prejave - Findra, Ján
Obrazné pomenovanie v rečníckom prejave môže byť zároveň prostriedkom patetiky výrazu a slávnosti chvíle. Na väčšej ploche nesie menší objem vecnej informácie, na obrazne ladených miestach sa spomalí tok informácie.