Predaj a kúpa firmy - Kaletová, Viera
Správny postup pri predaji firmy, prevode práv a záväzkov vzťahujúch sa k podniku, pri prechode pohľadávok, pri ručení za prevzaté záväzky a pri riešení mnohých ďalších problémov súvisiacich s danou problematikou. Právnická osoba účtujúca v podvojnom účtovníctve. Predaj podniku u predávajúceho. Kúpa podniku u kupujúceho. Podnikateľ - fyzická osoba účtujúca v jednoduchom účtovníctve.