Zákon o vzájomnej pomoci pri vymáhaní niektorých finančných pohľadávok
Úplné znenie zákona č. 446/2002 Z.z. o vzájomnej pomoci pri vymáhaní niektorých finančných pohľadávok s komentárom. Zákon nadobúda účinnosť od 1.1.2003 s výnimkou niektorých ustanovení. Tento zákon upravuje postup a podmienky, za ktorých Ministerstvo financií SR poskytuje, požaduje alebo prijíma pomoc pri vymáhaní niektorých finančných pohľadávok a to: a/ na základe medzinárodnej zmluvy, ktorou je Slovenská republike viazaná, b/ na základe zmluvy o pristúpení Slovenska k Európskym spoločenstvám a k EÚ vo vzťahu k členským štátom EÚ.