Sociálna politika a sociálna spravodlivosť v súčasnosti - Stanek, Vojtech
Charakteristika a atribúty sociálnej politiky. Významné princípy sociálnej politiky. Kľúčovým princípom je sociálna spravodlivosť. Sociálna spravodlivosť v ekonómii. Otázka sociálnej solidarity a jej chápanie. Solidarita na Slovensku a v krajinách EÚ. Problém bohatstva na jednej a chudoby na druhej strane.