Osobitná sadzba dane z príjmov - Oláh, Eduard
Zákon o daniach z príjmov už od svojho zavedenia v roku 1993 zabezpečuje zdaňovanie príjmov viacerými spôsobmi. Popri priznávaní príjmov za uplynulé zdaňovacie obdobie prostredníctvom daňového priznania existuje aj jednorazové zdaňovanie zrážkovou daňou. Zdaňovanie zrážkovou daňou je upravené v jednotlivých ustanoveniach zákona č. 366/1999 Z.z. o daniach z príjmov v znení neskorších predpisov a spolu so súvisiacimi ustanoveniami dávajú zákonný rámec jej aplikácie.