Pohľadávky a zákon o dani z pridanej hodnoty - Dobšovič, Dušan
Operácie s pohľadávkami v súvislosti s finančnými činnosťami rieši zákon o dani z pridanej hodnoty č. 289/1995 Z.z. Odkúpenie peňažnej pohľadávky a sadzba DPH. Postúpenie pohľadávky a jeho vplyv na dlžníka z pohľadu DPH. Operácie s pohľadávkami a uskutočnenie zdaniteľného plnenia. Praktické príklady.