Vzdelávacia politika a vplyv súčasných spoločenských podmienok - Dudová, Iveta
Dôsledky vplyvu informačnej spoločnosti na charakter práce, organizáciu výroby a zamestnanosť. Funkcie štátu vo vzťahu k vzdelávaniu. Tendencie vývoja vo vzdelávaní v EÚ. Princípy realizácie vzdelávacej politiky EÚ. Hodnotenie efektívnosti vzdelávania. Vybrané charakteristiky vzdelávacieho systému v SR. Štruktúra nerzamestnaných podľa vzdelania.