Prostriedky zvyšovania kvality práce na univerzitách - Albert, Alexander
Nový vysokoškolský zákon zvyšuje vnútornú integritu vysokých škôl a vytvára priestor na skvalitnenie ich práce. Pohľad na niektoré možnosti, ktoré by sa dali, v súlade s eruópskymi trendmi, výraznejšie uplatniť aj v našich podmienkach. Redukovanie počtu študijných odborov a posilnenie netechnických študijných odborov. Transformovanie predmetového systému vzdelávania na modulárny. Zavedenie kreditného systému štúdia ako nástroja na podporu študentských mobilít. Príprava študentov na celoživotné vzdelávanie. zavedenie dištančnej formy štúdia.