Budúcnosť informatizovaného vzdelania a vzdelanostnej informatiky - Procházka, Boris
Prognózy globálneho charakteru obracajú svoju pozornosť na vzdelávanie inak ako sme boli zvyknutí. Nové chápanie vzdelávania sa vytvára ako súčasť riešení súčasnej svetovej krízy. Barcelonský summit Európskej únie (marec 2002) zdôrazňuje osobitnú podporu vzdelaniu, vede, výskumu a informačným technológiám ako pilierom zvýšenia konkurencieschopnosti Európy voči najvyspelejším štátom sveta.