K pojetí zaměstnanecké adaptace - Rymeš, M.
Adaptácia pracovníkov v medzinárodných organizáciách. Vymedzenie a štruktúra zamestnaneckej adaptácie. Adaptácia na národnú kultúru. Adaptácia na organizačnú kultúru. Adaptácia na pracovný tím (sociálna adaptácia). Adaptácia na vykonávanú profesiu alebo pracovnú funkciu (pracovná adaptácia). Adaptácia na prevádzkové podmienky organizácie. Readaptácia.