Obchodný podiel spoločníka s.r.o. v Českej republike
Obchodný zákonník v ČR ukladá spoločníkom s.r.o. rozdielne povinnosti - spolupodielnictvo k obchodnému podielu, prevod obchodného podielu, zmluva o prevode obchodného podielu, rozdelenie obchodného podielu, založenie obchodného podielu.