Kultura jako faktor politického života v islámských společnostech arabských zemí - Blehová, Irena
Kultúrna dimenzia diania v islamskom arabskom svete. Niektoré charakteristické črty správania sa. Násilie ako súčasť života spoločnosti. Islam a politika. Islamská vláda. Islamský fundamentalizmus.