Dve desaťročia premien vysokého školstva v Európe - Kretová, Ružena
Stručná zovšeobecňujúca analýza vysokoškolského diania v členských štátoch Európskej únie a v štátoch Európskeho spoločenstva voľného obchodu v rokoch 1980-1999. Opiera sa o štúdiu európskeho oddelenia Eurydice. Legislatívny rámec reforiem. Riadenie a kontrola. Reformy vo financovaní. Dostupnosť štúdia. Finančná podpora študentom. Študijné programy. Vyučovanie. Internacionalizácia.