Zvyšovanie kvalifikácie a mobility zamestnancov ako najvýznamnejšie faktory európskeho trhu práce - Schvarcová, Monika
Pre nový európsky trh práce bol odštartovaný Akčný plán na kvalifikáciu a mobilitu, ktorého hlavnými cieľmi je do roku 2005 pretvoriť európsky trh práce na pružnejší a otvorenejší. Formulovanie hlavných cieľov a úloh európskeho akčného plánu. Odstránenie prekážok enadekvátnej priestorovej a profesnej mobility v EÚ. Kvalifikačná a vzdelanostná štruktúra. Účasť dospelých pracovníkov v tréningu a na ďalšom vzdelávaní. Geografická mobilita za prácou. Integrovaný systém typových pozícií (ISTP). Informačný systém o cene práce (ISCP).