S cenou nehmotných aktív rastie aj význam etiky - Čikovský, Konštantín
Etické správanie je nástroj na budovanie dôvery. Podľa predsedu OPEN (Asociácia absolventov MBA) konečným dôsledkom budovania firemnej kultúry budovanej na princípoch etiky je zníženie nákladov. Motivácia zamestnancov je lacnejšia ako dozor nad nimi. Etika topmanažmentu. Diskusie manažérov s ich podriadenými zásadne medzi štyrmi očami.