Orientácia na zákazníka - dôležitý faktor úspechu podniku - Trier, Hartmut
Orientácia na zákazníka sleduje uskutočňovanie zámeru, cieľom ktorého je realizovať potrebný finančný úspech, nevyhnutný pre rast a tým pre budúcu existenciu podniku. Príklad budovanie dôslednej orientácie na zákazníka v Deutsche Post. Rozvoj informačných technológií zvýraznil moc zákazníkov. Požiadavky zákazníka - dôležitá zložka orientácie na zákazníka. Dve roviny požiadaviek. Emocionálne a vecné komponenty požiadaviek zákazníka. Informovanie zákazníkov. Proces spracovania požiadaviek zákazníka.