Hypotéza permanentního důchodu a kuponová privatizace v ČR - Hanousek, Jan
Privatizácia štátnych aktív kupónovou metódou do rúk českých občanov bola neočakávaným mimoriadnym príjmom. V prípade platnosti hypotézy permanentného dôchodku, by takýto príjem nemal byť občanmi celkom spotrebovaný. Empirický test (za obdobie 1992-1996), či jednorazový príjem občanov z kupónovej privatizácie bol čiastočne alebo úplne speňažený a spotrebovaný.