Kto uspěje v EU? (Nutné změny české podnikatelské kultury a povahy práce manažerů) - Dobeš, Richard
Nový spôsob správania sa podnikov v procese zrýchľujúcej sa globalizácie. Prechod od reaktívneho správania sa k strategickému prístupu. Prechod od kvantitatívnych ku kvalitatívnym ukazovateľom. Ústup od permanentného vysokého výkonu k systémovému hyper-výkonu. Rozhodovanie na základe súvislostí nie informácií. Zmena povahy práce manažérov.