ISO 9001:2000 podporuje komunikaci se zákazníky - "nezbytnou pro úspěch jakékoli organizace" - Leonardi, Erika
V ISO 9001:2000 je zákazník začiatkom i koncom organizačného procesu. Pojednanie o rozhodujúcej dôležitosti externej komunikácie so zákazníkmi.