Monetárna politika a stabilizácia ekonomiky USA - Hošoff, Boris
Vybrané charakteristiky konjunktúry v USA od polovice roka 2000. Monetárna politika do roku 1979 - vývoj od druhej svetovej vojny, narastanie inflačných tlakov v ekonomike, ropná kríza, prechod na režim flexibilných kurzov, varovnávanie a stabilizovanie vývoja kúpnej sily peňazí. Monetárna politika v 90. rokoch - zmena tendencie v hospodárskom cykle, predlžovanie expanzie, negatívne čisté úspory, zadlženie, deficit bežného účtu platobnej bilancie. Spomalenie ekonomickej konjunktúry.