Právne, inštitucionálne a medzinárodné aspekty eliminácie fenoménu "prania špinavých peňazí - Olexík, Ignác
Medzinárodná koordinácia pri eliminácii problému "prania špinavých peňazí". Legislatívne a inštitucionálne iniciatívy v rámci Európskej únie. Vývoj a výsledky činnosti organizácie FATF (Špeciálna skupina pre finančné operácie). Analýza systémov niektorých vyspelých štátov (USA, Veľká Británia, Španielsko, Taliansko, Francúzsko), ktoré majú vybudované orgány na boj s praním špinavých peňazí. Implementácia systému eliminácie prania špinavých peňazí v tranzitívnych ekonomikách a SR.