Baláž, Peter: Ropa a svetové hospodárstvo v období globalizácie - Verček, Peter
Recenzia publikácie: Baláž, P.: Ropa a svetové hospodárstvo v období globalizácie. Bratislava: Sprint 2001. 215 s. Analýza vývoja ropného priemyslu. Postavenie ropného kartelu krajín exportujúcich ropu - OPEC. Postavenie a úlohy ropných transnacionálnych korporácií. Súčasné postavenie ropy a jej trhu vo svetovom hospodárstve.