Bezpečnostná politika Slovenska vo vzťahu k bezpečnostnej politike Aliancie - Laml, Roman
Súčasťou prípravy Slovenska na členstvo v NATO je vypracovanie a prijatie dokumentov, ktoré definujú základné ciele a záujmy štátu v bezpečnostnej oblasti, hrozby a riziká bezpečnosti štátu, vymedzujú štát v určitom bezpečnostnom prostredí. Význam týchto dokumentov pre vnútornú a vonkajšiu politiku štátu. Rámcová komparácia bezpečnostnej politiky Aliancie s bezpečnostnou politikou Slovenska.