Súčasný stav a nové trendy v dôchodkovom zabezpečení - Rievajová, Eva
Dôchodkové zabezpečenie ako finančne náročná súčasť sociálneho zabezpečenia. Vo vyspelých ekonomikách a krajinách SVE sa v poslednom desaťročí zaznamenal trend starnutia populácie, čo zvyšuje záťaž produktívneho obyvateľstva v systéme prevládajúceho priebežného financovania dôchodkového zabezpečenia. Základné črty dôchodkového zabezpečenia a východiská reformy. Konštrukcia výpočtu starobného dôchodku. Diverzifikácia v systéme dôchodkového poistenia.