Lákavá půda - Richterová, Monika
Poľnohospodári v Čechách sa cítia ohrozemí predajom pôdy cudzincom. Záujem o českú poľnohospodársku pôdu súvisí zrejme s jej relatívne nízkou cenou v porovnaní s krajinami Európskej únie. Európska únia dohliada na prevod poľnohospodárskej pôdy na stavebné, či rekrečné účely a stále viac dbá na udržanie rázu krajiny.