Velké škody, ale také impuls - Horská, Helena
Podľa poisťovien povodňové škody v Čechách presahujú 100 miliárd. Výnosy z daní klesajú. Zvýšenie sociálnych výdavkov a odstraňovanie povodňových škôd odčerpá zo štátnej pokladnice asi 23 miliárd. Deficit štátnej pokladne. Vývoj verejných financií. Dopad povodní na infláciu. Vplyv na dlhopisy, úroky a zahraničný obchod.