Základné črty poistnej zmluvy - Fekete, Imrich
Úprava poistnej zmluvy podľa Občianskeho zákonníka, par. 188 až 828. Základné črty poistnej zmluvy a jej členenie. Poistná zmluva ako konsenzuálna, kauzálna, synallagmatická, typizovaná, odvážna, odplatná, dlhodobá a adhézna zmluva.