Vývoj obchodných centier a priemyselných parkov v predmestských zónach - Smida, Jozef
Vývoj a začiatky budovania veľkých obchodných centier a priemyselných parkov v USA a v Európe. Ciele budovania takýchto centier na predmestiach. Vplyv rozvoja predmestských zón na centrá miest. Nová generácia regionálnych obchodných centier. Urbanistická obnova a rehabilitácia tradičných mestských priestorov.