Podnikaním si Technická univerzita zarába na výbavu - Sobinkovič, Branislav
Nedostatočná spolupráca súkromného sektora s vysokými školami. Komerčná spolupráca Strojníckej fakulty Technickej univerzity v Košiciach (TUKE) s viacerými slovenskými a zahraničnými firmami. Komerčné aktivity TUKE - najvýznamnejší partner spoločnosť Volkswagen Slovakia, a.s. Bratislava. Získavanie zákaziek hlavne vďaka grantovým projektom. Dizajn pre elektroniku - Fakulta umení TUKE. Prínos spolupráce fakúlt s podnikmi.