Rusko a Ukrajina očakávajú vysokú úrodu obilia - Schönwiesner, Roman
Rusko, Ukrajina a Kazachstan očakávajú vysokú úrodu obilia v tomto roku. Veľkú časť úrody nebude možné umiestniť na domácom trhu a bude smerovať na export. EÚ však v súvislosti s rastom dovozu obilia z východnej Európy oznámila zavedenie protekcionistických opatrení. Snaha Ruska o zvýšenie exportu obilia proti protekcionizmu EÚ.