Alternatívne modelové teoretické prístupy formovania rovnováhy platobnej bilancie - Ochotnický, Pavol
Východiská klasickej teórie k problematike platobnej bilancie. Gandolfov jednoduchý klasický model. Pružný výmenný kurz a Marschal-Lernerova podmienka. Keynesovský model otvorenej ekonomiky pre reálny sektor. IS-LM model otvorenej ekonomiky pri pružnom výmennom kurze meny.