Implementácia trhových mechanizmov v riadení softvérových systémov - Trenčanský, Ivan
Tradičné prístupy k riešeniu problému rozmiestnenia údajov v distribučných systémov spracovania údajov. Možnosti využitia trhového mechanizmu na decentralizáciu riadenia softvérových systémov. Využitie trhového mechanizmu v procese decentralizovaného riadenia migrácie údajov v distribuovaných systémoch spracovania údajov.