Vykonávanie nemocenského poistenia - Macková, Zuzana
Nemocenské poistenie zamestnancov a občanov postavených im v tomto poistení na roveň sa vykonáva v závodoch a na príslušných orgánoch nemocenského poistenia, t.j. v pobočkách Sociálnej poisťovne. Na účely nemocenského poistenia sa rozlišuje závod a tzv. malý závod. Povinnosti zamestnancov a zamestnávateľov. Úlohy pobočiek Sociálnej poisťovne.