Svetové automobilky začínajú s výrobou v Rusku - Schönwiesner, Roman
Najväčší svetoví výrobcovia automobilov sa angažujú na ruskom automobilovom trhu. Niektoré spoločnosti sa rozhodli pre budovanie vlastných závodov, iné si zvolili zakladanie spoločných podnikov s ruskými výrobcami. Americká ofenzíva. Európski výrobcovia zatiaľ zaostávajú. Zvýšenie ciel na dovoz ojazdených vozidiel starších ako sedem rokov do Ruska.